FELHÍVÁS

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A koronavírus magyarországi terjedése miatt határozatlan időre az Apáczai Csere János Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium a diákok és munkatársaink egészségének védelme érdekében minden intézményi szintű közösségi rendezvényt lemond és felfüggeszt:
– osztálykirándulások
– saját szervezésű rendezvények
– Határtalanul! program
– ERASMUS+ programot

• Az iskolába történő belépés rendje szintén megváltozik, miszerint a kihelyezett fertőtlenítő folyadékot használja mindenki miután az intézménybe belép.

• Napközben a szülő vagy bárki, akinek nincs tanórája az adott időpontban csak előre telefonon bejelentett és megbeszélt időpontban tartózkodhat az épületben.
Tel: 06 30 619 04 02 vagy 06 30 440 69 33

• Azok a diákok, akik külföldre utaznak, jelezzék az osztályfőnök és az intézmény felé elektronikus úton úticéljukat és az utazás időpontját. Megkérjük a szülőket, diákokat, hogy hazautazásuk után két hétig ne jöjjön iskolába.

Kérünk minden szülőt és diákot,
hogy beteg-lázas gyermeket, ne engedjenek iskolába!!

Megértésüket és együttműködő támogatásukat előre is köszönjük.

Kisvárda, 2020. március 11.

 

 

Tisztelt Szülők/Gondviselők!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új koronavírus kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel az alábbiakról tájékoztatja Önöket. Jelenleg Magyarországon az Operatív Törzs tájékoztatása szerint egyelőre elkülönült, egyedi esetek vannak, így jelenleg is legfontosabb feladatunk a megelőzés, a járvány továbbterjedésének, a járványgócok kialakulásának megakadályozása. Ahhoz, hogy ilyen típusú járványgócok hazai köznevelési intézményekben ne alakulhassanak ki, kiemelten felkérjük Önöket az alábbiak betartására:
• A megelőzés első és legfontosabb lépése a személyi higiéniés szabályok betartása. Ennek egyik legfontosabb eszköze – főleg kisgyerekek esetében – a rendszeres és kézmosószerrel negyven másodpercen keresztül történő, hatékony kézmosás. Ennek módjáról a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon elérhetővé tettek egy tájékoztató videót, amelynek elérhetősége a következő:

Gyakori és alapos kézmosással sokat tehetünk a fertőzések ellen

Gyakori és alapos kézmosással sokat tehetünk a fertőzések ellen. Add tovább!

Zveřejnil(a) Koronavírus tájékoztató oldal dne Pondělí 9. března 2020

• Kérjük, hogy a videót mutassa be kiskorú gyermekének, és az azon található mozdulatokat is gyakorolják be közösen a kiskorú gyermekkel. (A gyakori és helyes kézmosás fontosságára az iskolákban is felhívjuk a figyelmet, ez azonban nem pótolhatja az otthoni szülői iránymutatást.)
• Kérjük, hogy a fennálló helyzettel kapcsolatban csak megbízható és hiteles forrásokból szerezzen információkat. Jelenleg Magyarország Kormánya hivatalos tájékoztató oldalt üzemeltet a https://koronavirus.gov.hu internetes oldalon, valamint a közösségi médiában (Facebook) létrehozásra került a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal („Koronavírus tájékoztató oldal”, https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu).
• Amennyiben akár Önnél, akár kiskorú gyermekénél a koronavírusra utaló tüneteket tapasztalnak (https://koronavirus.gov.hu/mit-tegyunk-tunetek-eseten), akkor kérjük, hogy telefonon konzultáljanak háziorvosukkal, aki szükség esetén a mentők értesítéséről, és az ezt követő protokoll szerinti intézkedések megtételéről gondoskodni fog. Ezt követően kérjük, amennyiben ilyen eset előfordul, akkor értesítsék a köznevelési intézmény vezetőjét, vagy gyermekük osztályfőnökét is az eseményekről.
• Amennyiben koronavírus fertőzés szempontjából kiemelt kockázatú területen jártak, esetleg bizonyítottan koronavírus fertőzéssel diagnosztizált személlyel kerültek kapcsolatba, kérjük, hogy minden esetben a tájékoztatóban foglaltak szerint eljárni szíveskedjenek, azaz:
o konzultáljanak telefonon a háziorvosukkal,
o a tünetek lappangási idejének megfelelő (14 nap) időtartamban lehetőleg otthonukat ne hagyják el,
o amennyiben ezen időszak alatt tüneteket tapasztalnak, akkor szintén a háziorvosukat hívják telefonon, aki a fentiek szerinti eljárás megtételéről gondoskodni fog.

Az Oktatási Hivatal is folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejleményeket, állandó kapcsolatot tart mind az Emberi Erőforrások Minisztériumával, mind az Operatív Törzzsel.